dissabte, 8 de maig de 2010

Activitat complementària: xarrada "Una experiència d'empresa d'oci i recreació físicoesportiva"

El proper dilluns, 10 de maig, es farà l'última de les xarrades-col·loqui previstes en l'assignatura. El tema serà Una experiència d'empresa d'oci i recreació físico-esportiva. Per desenvolupar-lo comptarem amb la participació d'Enric Monforte i Casany, professor al Cicle Formatiu de Tècnic en Animació d'Activitats Físiques i Esportives de l'IES Manuel Sanchis Guarner (Silla) de les assignatures Jocs i Activitats recreatives i Activitats físico-esportives individuals.

Ens vegem el dilluns.

4 comentaris:

 1. A titol personal la xerrada de hui m’ha paregut la més interessant de totes . Des d’un principi, només amb el titol de l’exposició la meua atenció s’havia centrat al cent per cent. Per una banda perque el meu projecte d’esport i recreació i potser el meu futur professional més inmediat està molt relacionat amb tot el que s’ha parlat a classe, i d’altra banda perque la forma de parlar i exposar els fets d’Enrique ben bé feia entreveure una afició per l’escriptura que al final s’ha confirmat.

  El ben cert es que m’ha sorprés la sinceritat i honestitat de les seues paraules, ja que s’han tocat temes d’alt contingut étic i moral, que m’ha fet pensar i a hores d’ara plantejar-me moltes coses sobre la meua vida personal.

  Aixi i tot ha sigut Pere el que per uns moments m’ha fet sentir un buit a l’estomac quan ha dit que sovint prenguem decisions que son fruit de la inèrcia. He sentit por de estar assegut a la classe per eixe motiu, pero de seguida s’ha esvaït.La veritat es que en ocasions, més ara, que esta ficant-se tan dificil inclus arribar a opositar, no dic ja aprobar, m´he arribat a plantejar si tot açò es lo que vullc fer de la meua vida, si de deveres la meua vocacio es docent, o sols es fruit de l’impuls rotacional de la societat on sovint som moguts per la acumulacio de les corrents o forces que ens envolten.

  Com deia, de seguida s’ha esvaït-menys mal-. En eixe precís moment,després d’escoltar-ho, instantàneament, en qüestió de segons, potser centèsimes, m’ha travessat una sensació extranya, m’he trobat molt agust en mi mateix, havia trobat la solució al trenca closques. Veient allí davant meua a Enrique, amb totes les experiències que ha contat m’he adonat que no m’he enganyat i que tot el esforç que he fet fins ara no ha sigut infructuós. Que de vegades el més important es seguir els teus valors, els teus ideals, sense renunciar a la teua pròpia manera de ser, intentant ser patró d’una embarcació en la que no t’identifiques. Dit així pareix una tonteria. Però hui m’he adonat que de vegades val la pena parar un moment i pensar. Pensar que es el que estem fent per tal de ser nosaltres qui menegem els fils de la nostra vida i no la pròpia societat, la desídia o la desgana per pensar en estes coses.

  Soc conscient de que estes paraules poden sonar teatrals, de cara a la galeria. Tant fa. La qüestió es que m’he identificat molt en la situació personal d’Enrique, i ara que sé per tot el que ha passat, ho tindré molt en compte a l’hora de prendre alguna decissió. Els que hem tingut el gust d’assistir a l’exposició, estareu d’acord amb mi en que si Enrique avera assistit a una xerrada com esta 20 anys enrere s’avera estalviat molts disgustos i maldecaps.
  Aleshores perquè no aprofitar els consells que ens ha donat en pro de no cometre els mateixos errors?

  ResponElimina
 2. A pesar de las veces que Enric Monforte repitió que pudiéramos pensar que fue un cobarde por la decisión que tomó de dejar su negocio, a mi parecer, me pareció todo lo contrario, me pareció un acto valiente por su parte.
  Dicen que es de sabios reconocer un error y rectificar, y es una decisión muy difícil el que, como dijo, retirarte de algo que has creado tú mismo. Incluso él mismo aseguró que podría haber corregido los errores que cometió en un inicio para encarrilar su negocio de nuevo de forma eficaz, pero la decisión que tomó no fue por las causas que nos expuso de por qué fue el fin de ADEO (ausencia de línea media, consejo fiscal…), fue su experiencia lo que le hizo reflexionar sobre la dinámica de vida que iba a llevar si continuaba por estos derroteros, y decidió que no le gustaba ese destino.
  Es muy importante que tengamos en cuenta lo que nos dijo Pere Molina acerca de lo que nos deparará después de tener esta licenciatura. Tendremos variedad de posibilidades en el mercado, y escoger una u otra cambiará el rumbo de nuestras vidas, es por ello preciso que sepamos elegir adecuadamente y de forma segura, teniendo claro lo que queremos. Y si tomamos una decisión y creemos que no es la acertada, tener el suficiente valor para rectificar rápidamente y seguir por el camino que nosotros creemos correcto antes de que sea demasiado tarde y sea mucho más complicado hacerlo.
  Creo que, en definitiva, ese fue el gran consejo que nos dejo caer Enric Monforte y Pere Molina.

  ResponElimina
 3. Hola a todos!!Al igual que a mi compañero Richard a mi la charla de Enric Monforte también me ha parecido la mas interesante de todas.
  Al principio de la charla, cuando ya hablo del fin de ADEO, instintivamente pensé que la causa del final de esta empresa había sido porque no había funcionado, y en la charla nos iba a explicar la cantidad de problemas que podíamos encontrarnos a la hora de montar una empresa de esas características.
  Pero mi sorpresa fue, cuando empezó a contarnos su experiencia y ver que esta charla no se centraba en aspectos económicos, legales, etc, sino en una lección de vida.
  Para mi, lo mas interesante de toda la exposición no fue el por que se formó ADEO, o los servicios que ofrecía o su organización, sino los motivos por los que tomó la decisión de terminar con dicha empresa, y sus reflexiones.
  No estoy de acuerdo con Richard cuando dice que si Enric hubiera tenido una charla como la suya hace 20 años, se hubiera ahorrado muchos disgustos, porque muchos de nosotros aun habiéndola tenido pasaremos por experiencias similares.
  Como conclusión principal con la que me quede, fue “plan de empresa” compatible con “plan de vida”. Creo que todos una vez terminemos empezaremos a plantearnos por donde queremos que vaya nuestro futuro profesional, y cuales son nuestras prioridades.
  Para conseguir algunas metas es necesario renunciar a muchas cosas, por eso como bien nos dijo Enric es el momento de pararnos a reflexionar y tomar la decisión que creamos mas adecuada.
  Y como ha dicho mi compañero Jordi, si nos equivocamos en esta elección tener el valor para rectificarla a tiempo.


  Lucía Pérez-Salas Ochando

  ResponElimina
 4. La charla dada por Enric Monforte fue para mi muy interesante. Nos explicó bastantes conceptos teóricos pero creo que lo productivo era su experiencia.

  En cada explicación de todos los puntos de su presentación tenía un ejemplo y ese ejemplo era él, su experiencia buena en algunos aspectos y mala en otra es lo que realmente vale de esta exposición.

  A mi me pareció de ínteres el saber que paso daba, los problemas que se sucedian y como los contrarestaba, etc. De verdad que tiene que estar muy orgulloso de dar un paso tan importante como el que dió y también debe de estar muy tranquilo al estar convencido que hoy en día esta muy bien como está. La experiencia le ha valido para madurar en muchos aspectos de su vida ya que, no nos olvidemos que empezó en este mundo con nuestra edad. ENHORABUENA.

  ResponElimina